Planteleksikon
Alt fra A til Å. Eller bedre: fra Achillea millefolium til Vitex agnus-castus.
Smakfulle og sprø kenkkebrød med Herbamare urtesalt.
100 g linfrø
100 g gresskarkjerner
100 g havregryn
3 ts A.Vogel Herbamare Orginal
250 g mandelmel
2 ss kokosolje, smeltet
5 dl vann
Steg 1
Kjør alle frø, havregryn og Herbamare i en kjøkkenmaskin til massen er finhakket.
Steg 2
Hell over i en bolle og tilsett mandelmel, vann og kokosolje.
Steg 3
Rør til massen er godt blandet. La det stå i 30 min for å tykne.
Steg 4
Fordel massen på et stekebrett med bakepapir og trykk den jevnt ned.
Steg 5
Stek på 160 grader i 30 min og ta brettet ut for å rute opp i knekkebrød-biter med en kniv. Ved gjerne brettet over på en rist om du har, og sett brettet inn igjen i ca. 40 min på 160 grader.
Knekkebrødene trenger gjerne lengre tid i ovnen for å bli helt tørre og sprøe. Sett temperaturen ned til 100 grader og la det stå 45-60 min.
Steg 6
Oppbevares i tett boks.
Alt fra A til Å. Eller bedre: fra Achillea millefolium til Vitex agnus-castus.
Les den fascinerende historien om Sveits mest berømte naturopat og herbalist.