background

Fermentert ketchup

Prøv Berit Nordstrands nydelige oppskrift på fermentert ketchup med Molkosan, hentet fra TV 2-programmet Bra godt.

Ingredienser

3 glass økologisk tomatpurè
0.5 dl økologisk lønnesirup
0.5 dl Molkosan

2 ss rå økologisk eplecidereddik

1 ss mineralsalt
1 ts allehånde
1 fedd hvitløk, finhakket

Slik gjør du: 

Steg 1

Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt.

Steg 2

Ha ketchupen i et norgesglass med gummistrikk og lokk. 

Steg 3

La stå i romtemperatur på kjøkkenbenken for fermentering og utvikling av melkesyre og syrlighet i 2-4 dager.

Steg 4

Smak etter 2 dager og kjenn om du liker syrligheten. Om du tåler mer syrlighet la den stå litt til. Pass på at den ikke overgjærer, da smaker den ikke godt lenger.

Steg 5

Ha ketchupen i små tette glass og lagre den i kjøleskap. Bruk den som ketchup på maten, som tomatsaus i pastaretter og i gryter og supper.

 

Om Alfred Vogel

Les den fascinerende historien om Sveits mest berømte naturopat og herbalist.

Les mer her