Alfred Vogel anses som en av foregangsmennene innenfor naturmidler og plantelegemidler, og var overbevist om at en livsstil i harmoni med naturen også innebærer et sunt og naturlig kosthold. Han mente at et naturlig sunt kosthold ville gi de nødvendige næringsstoffene kroppen trenger - og dermed også god helse.
Alfred Vogel var overveiende vegetar, spiste mange basedannende fødeemner og mye råkost.
Alfred Vogels 10 kostholdsråd:
- Du blir hva du spiser. Å spise bør bidra til glede og sunnhet. Spis gjerne økologisk, men frem for alt friske matvarer som ikke har vært lagret for lenge.
- Fettstoffer fra planter og fisk er gode kilder til omega 6 og 3.
- Spis langsomt og tygg maten grundig. (Godt tygget er halvt fordøyet).
- Spis et lett aftensmåltid i form av grønsaker, salater, supper eller frisk frukt.
- Matvarer bør være friske og skånsomt tilberedt for å unngå tap av næringsstoffer. Unngå hard steking i fett og velg fortrinnsvis fersklagde matretter.
- En spasertur etter maten gjør godt og fremmer en god fordøyelse.
- Man kan ta en enkel dag med faste i ny og ne, alternativt en dag hvor man utelukkende drikker frukt- og grønsakssafter.
- Drikk kun begrensede mengder kaffe og alkohol og unngå nikotin.
- Tilbered maten med urter, spirer, hvitløk, sitronsaft og revet pepperrot som smakstilsetting, Det er sunt, smaker godt og bidrar til matgleden.
- Spis ikke mer en du har bruk for de fleste behøver ikke den energimengde de rent faktisk inntar.